Self Employed

 

Angliában a Self Employed az Egyéni vállalkozás megfelelője.

 

 

"Nincs főnököm, a magam ura vagyok"

 

 

Sokan úgy hiszik, ha ezt a vállakozási formát választják, egyszerű az élet, hiszen csak az adóév végén kell csak a könyvelést beadni és az eredményt elszámolni.

 

Ez valóban így van, azonban érdemes azt is figyelembe venni, hogy az angol adóhatóságnak év végén kell egyszerre az egész éves jövedelmünk után az adót megfizetni, kihangsúlyozva, hogy: egyszerre.

 

Ellentétben a cégekkel, akik havonta apró "részletekben" fizetik a járulékokat, minden hónap 19-éig. Érdemes hát elgondolkodni, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb választás. 

 

A Self Employed vállalkozási formát az angol kormány főállás mellett végzett törvényes üzleti tevékenység végzése mellett ajánlja ezt az üzleti "cég"formát.

 

Amennyiben vállalkozásunk főállásra bővül, vagy self employedságunkat főállásban kívánjuk végezni, mindenképpen az angol cégalapítás az ajánlott vállalkozási forma.

Nem csak azért mert havi részletekben fizetjük a járulékokat meg az adót, hanem mert év végén törvényesen vehetjük fel az osztalékunkat is, amely jelenleg kb 40.000.-fontos osztalékfizetés alatt adómentes.

 

Így tehát senki ne mondja, hogy főállásként űzve, a self employed a gazdaságilag megfelelő vállalkozási forma.

 

Ugyanakkor egy jó tanács:

 

Van olyan is, amikor valakit angliában csak self employedként alkalmaznak, és ilyen papírt is iratnak alá a vállalkozóval. Amennyiben ez elkerülhetetlen, írjuk alá, hiszen a munkára szükségünk lehet, és adjunk is self employedként a "munkaadónak számlát, hogy ő is elégedett legyen. De. a lényeg most jön:

 

Ha ilyen, vagy hasonló helyzetben van ön, kérjük írjon a következő email címünkre, és mi elmondjuk mit kell tennie ebben az esetben, hogy anyagilag ön járjon jobban.

 

tehát az email címünk: 

 

                          angolkonyveles@simfalogic.co.uk

 

                             angolkonyveles@gmail.com

 

 

Cégünk vállalja a teljes ügymenetét annak, hogy Ön  Self Employed lehessen.

Ügyintézésünk díja: 60.- font.

 

 

Self Employed szeretnék lenni

 

 

Bevallás:

 

Self Employed-ként Self Assessment bevallást kell készítenie papaír alapon Október 31.ig, Interneten pedig a következő év Január 31.ig.

                                   

 

NI Járulék fizetése

 

Az NI járulék fizetésről azt kell tudni, hogy self employed-ként két kategória létezik az NI járulék megfizetésére.
A Class2 és a Class 4. 
A Class 2 járulék mértéke 2,8 font hetente,
a class 4 járulék mértéke 8060 font éves jövedelemtől 9%.
 
A 2016/17 adóévben ezeket a tételeket az éves adóbevallás azaz a self assessment bevallás keretein belül kell megfizetni évente egyszer a tax-al együtt.
( tax mértéke 20%, de itt is érvényes, hogy az éves jövedelem 2016/17 évben 11.500 fontig adómentes, csak az e fölötti rész adózik.
 
Nyugdíj
 
A Self Emploxed státuszt az angol kormány "kiegészítő" adózási formának szánta.
Ennek értelmében nyugdíjra az az egyéni vállalkozó jogosult -teljes alap nyugdijra- akinek 30, azaz harminc, igen jól olvasta, tehát 30 év úgynevezett kvalifikációs évnek kell meglennie, hogy a (BSP) azaz a Basic State Pension típusú nyugdíra jogosult legyen.
 
Ha ön teljes nyugdíjat szeretne, és nem akar 30 évet végig dolgozni Self Employedként,
 
azonnal adja vissza! Self Employed-státuszát, és alapítson céget,
 
amelyet a legkönnyebben itt tehet meg: https://simfalogic.co.uk/services/angol-cegalapitas/

 

 

Megrendelés indításához  az “Ügyfélkapu”  (jobb oldalon felül, a menüben) linkre kattintva regisztráljon a cég adataival egy fiókot. Az elkészült fiókjában már a “Shop” gombra kattintva (a fejlécben, a bal felső részen) tudja ez után a kiválasztott könyvelési csomagjának díját PayPal fizetéssel vagy Banki utalással a Simfalogic Corporation részére kiegyenlíteni. ( Shop > Könyvelési Csomagok Induló Vállalkozások Részére)

Amint a befizetés megérkezik, a regisztrációs folyamatot elindítjuk, és minden további lépésről tájékoztatást küldünk.

Print Print | Sitemap Recommend this page Recommend this page
Copright 2014 - 2018 © Simfalogic Accountancy Ltd Phone: +3670-550-28-04; +44 (0) 140-337-29-12; Fax +44 (0) 134-252-3133; Mobile: +44 (0) 7550-51-44-79; +44 (0) 7550-14-1337; Email: angolkonyveles@simfalogic.co.uk; angolkonyveles@gmail.com