Magunkról

 

 

Anyacégünk,

 

a Simfalogic Corporation  az Egyesült Királyság területén  komplett vállalkozásfejlesztési szolgáltatást nyújt cégek, vállalkozások számára, amelyben mi, az Angol könyvelés.com  is résztvállalunk.

 

Kevesen tudják, hogy a könyvelő hozzáállásától is nagy mértékben függ, a cégük elöbbre jutása, fejlődése.

 

 

A vállalkozásokat (függetlenűl attól, hogy Self Employed -Egyéni Vállalkozó- vagy cégről van e szó) két csoportba osztottuk.

 

Az egyik csoportba az Induló vállalkozásokat soroltuk,

míg a másik csoportba a Működő vállalkozásokat helyeztük el.

 

 

 

Az Induló vállalkozások azok a vállalkozások, amelyek éppen most alakultak, vagy éppen most kezdték meg a pénzügyi évüket, és még nem érkeztek el az első adóévük végéhez. Ha esetleg mégis, akkor még, nem érték el

az évi  Ł 85.000.- fontos árbevételüket.

 

Az összes cég vagy vállalkozás, akik ebbe a kategóriába esnek, (a mi értelmezésünk szerint) az Induló vállalkozások közé soroljuk őket.

 

Miért?

 

Mert azok a cégek, amelyek évente több mint Ł 85.000.- font (átszámítva kb: 100.000.- Euró / 31.255.000.- forint)

árbevétellel rendelkeznek, -Könyvelési szempontból- itt angliában, Induló vállalkozásnak tekinthetjük őket.

 

 

 

Induló vállalkozások részére létrehoztunk 5 könyvelői foldert (mappát, vagy csomagot, kinek hogyan tetszik)

 

 

1. Dormant Folder, azaz az Alvó cégek részére készült könyvelői mappánkat azon cégek részére hoztuk létre, amelyek még nem kezték meg a pénzügyi tevékenységüket.

Mivel az alvó cégeknek is kötelező évente bevallást készíteniük és beadniuk, így ez a könyvelési mappa ezt híven tükrözi:

 

- Korlátlan Skype, vagy személyes konzultáció

- Annual Account (Mérleg és Eredménykimutatás adóév végén)

- Corporation Tax, másnéven CT600, Társasági Adóbevallás a HMRC-hez)

- Confirmation Statement bevallás

 

Ezen kívül még hozzá tettük a Gowernment Gateway Regisztrációt is, hogy a cégnek legalább az alap dolgai meglegyenek.

 

Ezt a csomagot egy évre Ł 350.- fontért kínáljuk. Ezzel a csomaggal minden kötelezvényt a cég teljesít, nem kell aggódnia egy évig az adóhivatal miatt.

 

 

 

 

2. Basic Folder. Amint a nevében benne van, ez az alap szint. Ebben a csomagban már a kötelező bevallásokon kívül hozzátettük a Paye regisztrációt (munkáltatói regisztráció) és a Start Dossziét is. Ahhoz, hogy munkáltatóvá válhasson a cég, regisztrálnia kell a paye rendszerbe, hogy munkavállalókat foglalkoztathasson, tehát alkalmazottat tarthasson.

 

Ehhez a csomaghoz még hozzátettünk egy fő (1 személy) bérszámfejtését is, egész évre. Ezzel megkönnyítve a pénz kivételét a cégből. Ennek értelmében havonta egyszer payslip-pet (bérpapírt) küldünk arról, mennyi összeg lett bérszámfejtve adott hónapban.

 

Ebben a folderben már számlaforgalom is lehet, amely összesen a 60 db számlát nem haladhatja meg egy adóévben!

(Persze, ha meghaladja, akkor sincsen nagy probléma, mert minden egyes számlát Ł0.50.-  font/ db áron számolunk fel.) Ezt úgy kell érteni, hogy a ki - és bejövő számlák összességét kell számolni. Úgy gondoljuk, ezzel a csomaggal már valóban, egy cég el tud kezdeni kereskedni, forgalmat generálni.

  

 

3. Mini Folder. Ebben a csomagban már az elöbbi két csomagban felsoroltakon kívül hozzátettük még a Corporation Tax regisztrációját, illetve az adatvédelmi regisztrációt is, amely eléggé fontos egy angol  cég életében. Ez arról szól, hogy minden olyan vállalkozás, amely 3-nál több adatot kezel az ügyfeléről, (pl: Néve, Címe, Telefonszáma, Email címe) (ez már 4 adat) akkor regisztrálnia kell az adatvédelmi bázisban, ahol is igazolja, hogy minden olyan adatvédelmi kötelezettségének eleget tesz, amely őt (mint céget) az angol törvények az alap adatvédelemre köteleznek. Ezt évente felül kell vizsgálni, és hosszabbítani kell. 

 

A Webfiling kód is fellelhető már ebben a mappában, amely segít a Companies House adatbázisában adatmódosítások, és a kötelező bevallások benyújtásához nyűjt segítséget.

 

 

4. Medium Folder.  Ebben a csomagban a fentieken kívüli említést a VAT (az angol Áfa) regisztrációját érdemes megemlíteni, amely egy ilyen csomag megvásárlásánál már szükséges annak tekintetében, hogy itt már havi 60 db számlaforgalom elszámolását tartalmazza, illetve itt már 3 személy bérszámfejtése is benne van egy teljes adóévre.

 

Az a vállalkozás, amely ennyi számlaforgalmat generál havonta, -tapasztalataink és megfigyeléseink szerint- általában, egy éven belül esedékessé válik a VAT regisztráció gondolata, amely jelen évben Ł 85.000.- fontos pénzügyi forgalmat jelent!

 

 

5. VIP Folder.  Ebben a mappában a fenti csomagokban megemlített szolgáltatásokon kívül még az Igazgatói Self Assessment regisztrációt és bevallást érdemes megjegyezni, amely elengedhetetlenűl fontos mindenkinek, aki Directori pozíciót tölt be egy angol cégnél. Ezt is évente egyszer kell benyújtani, amelyet ez a csomag tartalmaz.

 

Azok a cégek, amelyek ezt a csomagot választják, minden bevallási kötelezettségükről már előre gondoskodnak!

 

Itt is szerepel a VAT regisztráció, de itt már a 100 db számla havi elszámolhatóság is jelen van!

 

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy egészen az alvó cégtől a Ł85.000.- fontos árbevételt generáló cégig, egy fejlődési útmutatóval is szolgáltunk.

A Működő vállalkozások részére kialakított csomagjainkat megtekintve, láthatjuk, hogy itt már csak 4 könyvelési folder közül választhatunk, amelyek a következőek:

 

6. Light Folder. A nevében is benne van, hogy light-osan működő várhatóan nagyforgalmú cégről beszélhetünk annál, aki ezt a csomagot választja. Ebben a kötelező bevallásokon kívül, mint a 

 

- Korlátlan Skype, vagy személyes konzultáció

- Annual Account (Mérleg és Eredménykimutatás adúév végén)

- Corporation Tax, másnéven CT600, Társasági Adóbevallás a HMRC-hez)

- Confirmation Statement bevallás

 

szerepel még a Paye regisztráció, és ennek következményeképpen  1 személy bérszámfejtése is, de ugyanakkor 50 db számla lekönyvelését is tartalmazza egy adóévben!

Ha több számla keletkezik, akkor itt is érvényes az a szabály, mint az induló cégek esetében, hogy Ł 0.50.- fontba kerül minden egyes számla, amely a csomagban meghatározott darabszámot meghaladja. (pl: ha 60 db számla keletkezik az adóévben, akkor mindösszesen Ł 5.- font kerül kiszámlázásra év végén)

 

 

7. Active Folder. Ez a csomag már a nevéből adódóan elkezd kis izgalmat tartogatni vásárlójának, miszerint a VAT regisztráció és a negyedéves vat bevallásokat is tartalmazza! 

 

Ez a mappa évi 100 db számla könyvelését tartalmazza, amely alkalmas lehet olyan cég részére, amelyik kevés számlát állít ki ugyan, de annál nagyobb összegekről!

 

Meg kel említenünk itt még a bérszámfejtést is, amely 2 személy havi elszámolását tartalmazza!

 

 

8. Dinamic Folder. A mappa neve magáért beszél. Ez már abszolute a dinamizmus szelleme járja át. Nem csak a havi 50 db számla, (amely egy évben 600 db számát jelent) hanem a 3 fő bérszámfejtését is.  Egy cégnél, ahol már 3 főállású személy dolgozik, ott már bőven van esély a VAT regisztrációra és a negyedéves bevallásokra.

 

 

9. VIP Folder. Ez a csomag  havi 100 db számla elszámolását teszi lehetővé. (ez egy évben 1200 db számla!) 

5 fő bérszámfejtése és VAT bevallása teszi ezt a könyvelési csomagot ellenállhatatlanná! 

 

Végignézve a 9 Könyvelési folderen (mappán) feltűnhet, a fejlődési mutató.

Azok a vállalkozások, amelyek ezeket a könyvelési csomagokat lépésről - lépésre végig viszik, joggal nevezhetjük a fejlődés mintaképének! Ezekkel a könyvelési csomagokkal kívánjuk szándékunkat megmutatni minden érdeklődőnek, hogy lássák azt, hogy nálunk minden cégnek a fejlődése elengedhetetlen számunkra.

ezt céges logónk is híven tükrözi:

 

 

 

Jöjjön, és Indítsa el nálunk vállalkozásának fejlődését és könyvelését még ma!

Induló Vállalkozások részére a Könyvelési csomag összehasonlító ártáblázatunkat megtekintheti a következő link segítségével:

http://simfalogic-webshop.com/artablazat-indulo-cegeknek/

 

Működő Vállalkozások részére a Könyvelési csomag összehasonlító ártáblázatunkat megtekintheti a következő link segítségével:

http://simfalogic-webshop.com/artablazat-mukodo-cegeknek/

 

Induló vállalkozások részére a Könyvelési Szerződés kitöltése:

http://simfalogic-webshop.com/konyveles-indulo-vallalkozasok-reszere/

 

Működő vállalkozások részére a Könyvelési Szerződés kitöltése:

http://simfalogic-webshop.com/konyveles-mukodo-cegek-reszere/

Print Print | Sitemap Recommend this page Recommend this page
Copright 2014 - 2018 © Simfalogic Accountancy Ltd Phone: +3670-550-28-04; +44 (0) 140-337-29-12; Fax +44 (0) 134-252-3133; Mobile: +44 (0) 7550-51-44-79; +44 (0) 7550-14-1337; Email: angolkonyveles@simfalogic.co.uk; angolkonyveles@gmail.com